Behandlingar

Min utbildning till att bli certifierad hundmassör pågår till och med februari 2022. Fram till dess att utbildningen är helt klar så erbjuder jag massagebehandlingar till ett reducerat pris.

Massage – för ett aktivt liv

Hundar är gjorda för rörelse, hur mycket varierar från individ till individ, men alla hundar vill ha ett aktivt liv. Att investera i massagebehandlingar åt sin hund är ett sätt att säkerhetsställa att hundens leder och muskler fungerar optimalt. Under behandlingen känner jag igenom din hund noggrant och jag kan lokalisera eventuella problem eller muskelspänningar samt behandla dessa. Mjuka och friska muskler är en förutsättning för ett långt och aktivt liv!

Om du har en hund med en diagnostiserad muskelskada, ledproblematik, eller annan problematik i rörelseapparaten, så kan massagen fungera bra som en del i rehabiliteringen. Isåfall kan du be om en remiss utav din veterinär, de flesta försäkringsbolag har ett rehabiliteringstillägg som täcker massage.

Massagen bidrar till:

  • Ökat välbefinnande & lugn – frigör oxytocin
  • Stressreducering – sänker blodtrycket
  • Smärtlindring – mjukar upp spänningar
  • Ökad rörlighet – töjer och stretchar korta muskler
  • Ökad blodcirkulation – friskare hud & päls
  • Återhämtning efter träning
  • Starkare immunförsvar – rensar ut slaggprodukter
  • Vid artros (massagen lindrar smärtan genom att verka mjukgörande)
  • Som ett komplement vid rehabilitering utav skador såsom diskbråck, senskador och muskelskador

Massagen är med andra ord en bra behandling vid smärta, stelhet, stress, ledproblematik och stelhet. Massage fungerar även utmärkt som uppvärmning inför träning och som eftervård efter träningspasset, samt i förebyggande friskvård.

Som ett komplement till massagen erbjuder jag också behandlingar med medicinsk laser. Medicinsk laser kan lindra, främja och påskynda läkningen vid besvär såsom artros, muskelskador, inflammationer, sår, senskador, ligamentskador, diskbråck och andra tillstånd i rörelseapparaten. Lasern lindrar också skönt om man hittar ömma triggerpunker under massagen.

Kontraindikationer: Jag masserar inte hundar med öppna sår eller färska frakturer, smittsamma eksem, akuta inflammationer & infektioner, tumörer. Vid njursjukdom, hjärtproblem, hudåkommor, epilepsi eller dräktighet – rådfråga först din veterinär.